Tillfartsegling-Rosättra

  • 23 aug 2018
  • Kappsegling

image: Tillfartsegling-Rosättra

16 båtar samlades för tillfartskappseglingens start 1NM syd Finnhamn.

Många av oss var taggade efter en trevlig samvaro bland Linjetter vid Jolpan. Vindprognosen var byig sydvästlig vind 7-12 m/s men under mer än halva racet blåste det bara 2-3 m/s. Rolig segling med flera vägval upp till rundningen vid Älgören ost om Gräskö. Den lilla planerade kryssen ned till en holme nord om Norröra blev tyvärr en sträckbog men det är svårt att lägga en rättvis allsidig bana i förväg, speciellt när man i huvudsak skall färdas åt ett håll. Som kan ses i resultatlistan hade de 5 båtar som seglade med spinnacker en
klar fördel i den lätta undanvinden. Först i listan blev Johan Bergman med Linjett 35:an Andrina. En mycket god insats att vinna i ett starkt fält och dessutom som ensamseglare med spinne.
Johan kommer att få en graverad pokal som antagligen kommer att bli ett vandringspris. Vid den korta prisutdelningen lovades även snygga T-shirts för besättningarna till placeringarna 1-3. Dessa kommer att skickas under hösten. Linjettförbundet avser att återkomma med detta evenemang inför nästa års Linjettmästerskap.

På bilden syns Ingrid Maria, som är en av de tre 32-or som fajtades på de vindfattigare yttre fjärdarna.

Resultatlista tillfartsseglingen