Tillfartssegling Linjettdagarna 2018

Resultat och sailing master's resumé hittar du här!

En PDF-fil med alla fakta hittar du här!

Torsdagen före Linjettdagarna på Rosättra arrangerar Linjettförbundet en egen kappsegling längs den rutt som många ändå färdas till Rosättra. Vi tillämpar jaktstart och egen tidtagning.

Banan är ca 25 distans ochinnehåller både kryss och läns samt ger olika navigeringsalternativ. Starten var syd om Finnhamn och mål var ost om Kapellskär. Startplats är vald för att passa tillfart från syd och väst samt för dem som vill övernatta innan start.

Vi kör SRS med egna mätbrev eller tabellvärdet.  Justering för dem som inte använder spinnaker/gennaker görs enligt mätbrev och tävlingsledningen justerar även för dem som inte använder genua eller kodsegel. Alla avvikelser skall anges i samband med anmälan så att rätt starttid kan beräknas. Tävlingen ingår inte i Linjett Cup.

Det är kul om många kan vara med på detta informella event. Bra träning inför lördagen och nya vyer utlovas. Kappseglingen är i Linjettförbundets regi. Tävlingsledningen består av Robert SagulinJohan Nordström och Lennart Pilfalk. Frågor kan ställas till sailingmaster@linjett.org