C-H Segerfeldts artikel

Det blev fest i dagarna två när Linjettförbundet firade sina 30 år. Redan under fredagen var hälften av de närmare 100 gästerna i 32 Linjetter på plats.

– Födelsedagsfirandet har blivit ett uppskattat sätt att träffas, umgås, utbyta erfarenheter och jämföra, kommenterade ordföranden Staffan Hugemark den stora uppslutningen.
Platsen Blidö Värdshus vid Stämmarsund visade sig vara ett utmärkt val. Inte minst för tillgänglighet till en restaurant under både morgon och kväll utan också för att den enda bryggan blev en naturlig samlingsplats.

Och nog besiktigade vi andra Linjetter. Det är aldrig någon svårighet att få kontakt. Säg den skeppare som inte vill visa upp sin Linjett. Undertecknad kommer att kolla upp takventilen på toaletten och titta närmare på riggen. Efter 25 är det nog dags, tyckte båtgrannen.

Precis på utsatt tid var alla bubbelglasen fyllda och ordföranden hälsade välkommen och bjöd in till tipspromenad och andra förlustelser i tävlingsform. Det tidigare utlovade dåliga vädret lyste med sin frånvaro och att sitta utomhus på värdshusets terrass gick smärtfritt. Många valde att dansa till storbandsjazzarna för att hålla värmen.

Vi avslutade även årets skräputmaning och priser delades ut till Kristoffer Gustavsson och Garnet Schindler. Den lekfulla tävlingen vanns av laget ”Jag heter Sonja”, och tipspromenaden av Helena.

Till den goda stämningen bidrog också Kay Pollack som snabbt uppfann en app som kunde mäta uppskattning för olika påståenden. Kay läste själv av den obefintliga appen och kunde meddela att det bästa ordet för att beskriva en Linjett var:
– Den har själ!
Och det finns säkert lika många skäl till det som det fanns båtägare på 30-årskalaset.

Bubbelvin är ju ok, men var fanns tårtan? Enda plumpen (?) i ett väl genomfört firande, där många fler krafter än bara styrelsen bidragit.

C-H Segerfeldt
L35 Alkyone
Skeppare och fotograf