Lockelsen!

Vad är det som lockar med kappsegling och vad kan Linjettförbundet rekommendera?

Kanske svårt att sätta fingret på exakt det som mest attraherar en typisk Linjettskeppare, men instinkten att fort och säkert ta sig till trygg hamn är nog rotad hos alla. En bekväm segling med en okomplicerad båt lockar ju dessutom gott sällskap. Det är väl därför de redan frälsta återkommer till event som 2star och Gotland Runt. Har man kört någon gång blir det lätt fler race. Mödan att komma igång är inte speciellt stor och man kan lätt hitta ett koncept och vara startklar på kort varsel. Hoppas att fler medlemmar delar min uppfattning, samlar ihop besättning, tar sin optimala farkost och beger sig till Oxelösund eller Skeppsholmen. Linjettförbundet har ett vandringspris för bästa Linjett på 2star.

Starten för 2star brukar gå i slutet av maj, läs mer på https://www.raymarine2star.se/
och Gotland Runt första veckan i juli, läs mer på: https://www.ksss.se/gotlandrunt .

Vi vill även slå ett slag för SXK-24 timmars som startar runt första helgen i juni. Mindre fokus på manövrar och trim. Mer på taktik och väder. En krydda blir att Linjetterna startar samtidigt från samma plats även om vägvalet kommer att bli helt olika.

För de som vill pröva nya vatten kan jag rekommendera en tripp till Höga Kusten för Ulvöregattan. Den brukar bestå av tre race i mitten av juli. Här har det kappseglats 110 år i rad. Snacka om långlivad tradition. Kombinera med en semestertripp till en fantastisk skärgård med där alla dessutom väntar på just er med en stor fest.
Kolla https://ulvoregattan.se. Det lär vara ett fantastiskt arrangemang. Alla som seglar där uppe är otroligt bussiga och tillmötesgående. Som att segla bland sina gladaste kompisar.