Skräputmaning 2018

Nu startar vi Linjettförbundets skräputmaning! 

Världshaven är fulla med plast och annat skräp. Låt oss hjälpas åt att göra våra kuster lite renare. Linjettförbundets skräputmaning startar på midsommarafton och avslutas torsdagen den 9 augusti (dagen före Linjettfredag).

Utmaningen är enkel: plocka skräp ni hittar på öar, i naturhamnar eller flytande till sjöss. Ta en bild på det ni samlat och ladda upp den nedan. Ni kan ladda upp hur många bilder som helst (men givetvis ska skräp inte återanvändas på bilder utan endast i återvinning). Kommentarer till bilderna är välkomna men inte ett måste.

Vi kommer att dela ut ett antal priser (som vi delvis har fått till skänks från olika organisationer) till bästa skräpsamlare, roligaste skräparrangemanget m fl.

Hela listan på skräpsamlare och ”vinnare” samt utvalda bilder presenteras på Linjettmästerskapens årliga kräftskiva och därefter på vår hemsida.

För att skicka in era bidrag kan ni göra något av detta:

  • Använda vårt "Skräputmaningsforum" (du måste vara inloggad för att se det)
  • Lägga ut dem på Linjettförbundets Facebook-sida som en kommentar till inlägget om skräputmaningen.
  • Lägga ut dem på Twitter eller Instagram och tagga dem med #LFskräputmaning2018  (På sidan "Skräputmaning i sociala medier" kan ni kontrollera att ert inlägg syns.)
  • Om ovan känns knepigt, maila bidragen till aktiviteter@linjett.org så lägger vi in dem i vårt "Skräputmaningsforum"

God jakt!