Med Linjett 35 Nora till Medelhavet

Här kommer ett vykort från en Linjett på äventyr.

Vi heter Pär o Gabriella Wessman och seglar NORA, en Linjett 35, nr 36. 

Vi gav oss iväg från Ekerö i Mälaren den 13 maj i våras med kursen söderut. Passerade Kielkanalen och fortsatte söderut i ett för oss nytt hav, Nordsjön. Spännande!

En liten bit gick vi sedan in på staaende mastroute i Holland. Vackert!  Sedan ut på Nordjön igen tills den övergår i Engelska kanalen. Franrike, Södra England, the Solent och Isle of Wight. Sedan tillbaka till Frankrike. Cape de la Hague,  Gursney, Paimpol, ile de Brehat. Det är fantastiskt med alla dessa hamnar som två gånger om dagen ligger flera hundra meter upp på land. 

Efter detta var det dags för Biscaya, och bekantskap med Atlanten och det det var ännu ett nytt hav. En bekantskap som var ömsesidig i både respekt och vänlighet, över Biscaya och utmed Spaniens och Portugal kust. 

Vi gjorde ett hopp till Afrika genom att besöka Tanger i Marocco. Alldeles nybyggd marina med otroligt vänlig personal. Och så Tangers medina med dess myller  av butiker, gränder, matserveringar och människor. 

Gibraltar var en milstolpe då vi igen fick gå in på ett nytt hav att segla på, Medelhavet. Känt och ökänt för antingen för lite eller för mycket vind. Vi börjar ana varför. 

Vi följde Spaniens sydkust, seglade sedan över till Ballearerna. Därifrån kom den längsta överfarten näst efter Biscaya. Från Menorca till Sardinien, fantastisk segling med code-0 genom första  natten  och genacker hela sista dagen. Där på Sardinien befinner vi oss just nu i den lilla hamnen innanför Isola Rossa.

Planen är att i slutet av oktober lägga upp NORA i närheten av Aten och åka hem o jobba. Så får vi ha medelhavssemester även nästa år, även om den inte kommer bli lika lång då. 

Särskilt tack till bland annat sy Relax, och till Birgitta Silferhielm, och flera, som med sina turer visat att Linjett35 är en utmärkt båt att segla med på flera hav än Östersjön. 

Båten sköter sig exemplariskt och vi seglar om fler båtar än vad som seglar om oss, det är alltid en glädje! Och det är tryggt att känna hur välbyggd och säker båten är även när sjön bygger på. 

Ha det nu gott och roligt på jubileumet hälsar Pär o Gabriella Wessman på Linjett 35, swe 36, NORA. ( sök call sign se9937 på Marine Traffic så hittar ni oss).