Nyheter

Fototävlingen 2020

 • 21 nov 2020
 • Övrigt

image: Fototävlingen 2020

Dags igen att tömma kameror och telefoner! Skicka in dina bästa bilder till foto@linjett.org. Du deltar då i Linjettförbundets årliga fototävling och har dessutom chansen att få med en bild i Linjettalmanackan!

De tre bästa bilderna belönas med ära och priser. Även om bilderna är tagna av någon i besättningen är det ändå du som är medlem som får priset!

Bilden här ovan är 2019 års vinnande bidrag som togs av Ingemar Bäckman med Linjett 33 Aline.

Regler:

 • På bilden ska man se eller åtminstone ana minst en Linjett.
 • Max 5 bilder per tävlande.
 • Sista inlämningsdag  är 31 december.

Distanstävlingen 2020

 • 21 nov 2020
 • Övrigt

image: Distanstävlingen 2020

Det gäller att ha seglat längst under säsongen utan att lägga till i hemmahamnen. Den som gjort den längsta resan kommer att få ett fint pris! Beskriv i ett mejl din rutt, ange din seglade distans och skicka  till redaktor@linjett.org.

Bilden här ovan visar ett av 2020 års vinnares delmål. Det var Fia & Björn Björling som med sin Linjett 37 Malinda seglade 1466 NM: Gålö Töre boj Gålö  (Töre boj ligger så långt norrut man kan komma med segelbåt i Bottenviken, på Lat: 65° 54’ = 39NM S polcirkeln)  (Vill du se resrutten på kartbild tryck på knappen "Läs mer" här intill!)

Sista inlämningsdag  är 31 december.

Linjett cup

 • 15 nov 2020
 • Kappsegling

image: Linjett cup

Så är den något annorlunda kappseglingssäsongen 2020 över för Linjett Cup. 

Många seglingar blev inställda i år, bland annat de som vanligtvis ger höga poäng i Linjett Cup, tex Gotland Runt och Linjettmästerskapen.  En del andra seglingar gjordes om till shorthanded, tex Lidingö Runt, som också flyttade från säsongspremiär till  säsongsavslutning.  Allt detta resulterade i att betydligt färre Linjetter än vanligt kappseglade i år.

Vinnare i år är Johan Nordström med 33:an Alapocas, med flera fina placeringar, bla etappvinst i TBS Offshore Race.  Grattis Johan!  Tvåa Martin Björklund med 37:an Alina, och trea Conny Sparrwardt med 33:an Allwina.

Prisutdelning brukar ju ske på årsmötet på Rosättra i februari.  Vi får återkomma till hur det blir denna gång, om vi inte kan vara på Rosättra som vanligt.

Hela resultatlistan för 2020

Virtuell visning av Linjett 39

 • 15 nov 2020
 • Aktivitet

Tillsammans med Rosättra anordnade Linjettförbundet vår första helt virtuella aktivitet. Vi sände från varvet och Rosättra pratade, visade bilder samt tog oss på en rundtur på den första Linjett 39:an som byggs för närvarande. 

Vi använde Zoom för att anordna denna virtuella träff och spelade in hela eventet. Inspelningen finns här på vår Youtube-kanal.

Under föredraget genomförde vi ett antal korta undersökningar. Resultaten av dem kan ni se här