Nyheter

Linjettmästerskapen och Covid-19

  • 23 maj 2020
  • Kappsegling

image: Linjettmästerskapen och Covid-19

Som ni kanske sett har Rosättra tagit beslutet att ställa in årets upplaga av Linjettmästerskapen. Ett klokt beslut, men förstås tråkigt. Vi i Linjettförbundets styrelse blev tillfrågade och vi står bakom deras beslut. 

Vi har dock beslutat att anordna en kappsegling vid samma tidpunkt (lördagen 8 augusti) i linje med Svenska Seglarförbundets (och FHMs) rekommendationer. Vi kommer med andra ord inte ha något socialt event i anslutning (och inga kräftor). Det kommer att vara start i närheten av Finnhamn med målgång på samma ställe. Det vill säga att man seglar till start och avviker efter mål. Inga fysiska kontakter mellan båtarnas besättningar, istället kommer all samordning att ske via elektroniskt medium (troligen Linjettförbundets facebooksida).

Stay safe!

24-timmars 2020

  • 15 maj 2020
  • Kappsegling

image: 24-timmars 2020

Nu när många kappseglingar blivit inställda vill vi gärna slå ett slag för 24-timmars, som går av stapeln helgen 6-7 juni.  24-timmars passar både kappseglare och vanliga seglare som kanske vill utmana sig själva och segla på natten, och kanske lite längre bort än vanligt.  Linjetterna är dessutom utmärkta båtar för denna typ av segling!