Nyheter

Stockholms båtsnickeri 13/14 okt

  • 26 sep 2021
  • Aktivitet

Stockholms båtsnickeri - 13/14 oktober

Linjettförbundet anordnade två kvällar hos Stockholms båtsnickeri i Saltsjöbaden!

Stockholms båtsnickeri är specialiserade på renovering av gamla seglande kulturskatter. Just nu pågår en totalrenovering av Princess Svanevik som är en R12:a byggd på Plyms varv i Saltsjöbaden 1930. Efter en långt sökande återfanns båten i England och återbördades så småningom till Saltsjöbaden där hon som sagt nu genomgår en totalrenovering.

Stockholms Båtsnickeri ligger på Brantvägen 3 i Saltsjöbaden (Fisksätra). Kommunalt kan man åka Saltsjöbanan till hållplats Fisksätra, därefter ca 8 minuters promenad.

Linjettförbundets 32-årsjubileum

  • 23 sep 2021
  • Aktivitet

image: Linjettförbundets 32-årsjubileum

Sedan Linjettförbundet fyllde 25 år har vi årligen firat under september månad med en träff i skärgården. Förra året ställde vi in, men i år återupptog vi denna tradition. 

Vi hade bokat Harö Natur på Gummerholmen den 11 september. Harö Natur startade upp förra våren där Harö Livs tidigare låg. Stället är ordentligt uppfräschat och serverar numera bland annat fantastiska napolitanska pizzor. Upplägget var liknande tidigare år; aktiviteter och mingel under dagen, en superfin bastu och gym till vårt förfogande och sedan mat tillsammans på kvällen.

En av aktiviteterna var en tipsslinga, som Rainer och Garnet (Linjett 33 Anemona) vann med 12 rätt  av 13 möjliga.

Det ingick även en slogantävling. Styrelsen studerar nu listan med slogans och får återkomma med vilken båt som vann denna.

Middagens meny var napolitansk ”pizza vad du vill”, där man själv får lägga på kalla italienska charkuterier på pizzor efter att de gräddats med bara tomatsås och ost.
 
Bilden nedan är tagen av Andreas Nyberg (Linjett 40 Voyager)