Sammanfattning Linjett cup

  • 16 jun 2024
  • Kappsegling

image: Sammanfattning Linjett cup

Kappseglingssäsongen inleddes när många knappt hade fått i sina båtar efter den bister våren med Lidingö runt den 4 maj. 5 linjetter kom till start, och bäst av linjetterna i den lätta vinden gick 33:an Zorina II med Hans Claesson.

På Ornö runt utmärkte sig flera linjetter med fina resultat.  34:an Fresia med Bengt Vallin segrade i cruisingklassen, 32:an Felica med Lars Lindbäck kom på andra plats i shorthandedklassen, och 33:an Alapocas med Johan Nordström kom också på andra plats i srs1-klassen.

I 24-timmars vårsegling startade två linjetter, 37:an Alina med Martin Björklund och 37:an Eowyn med Staffan Hugemark, och dessa placerade sig på första resp. andra plats! 

I helgen seglades Kolfiberrodret i bra vindar, med 7 linjetter på startlinjen.  Bäst seglade Johan Nordström i Alapocas med en 14:e plats av 83 startade.

Härnäst väntar Gotland runt, där 7 linjetter är anmälda.  Därefter linjettmästerskapen på Rosättra med tillhörande tillfartskappsegling den 10:e resp 9:e augusti.

Aktuellt resultat i Linjett cup uppdateras efter varje segling, och finns på sidan Kappsegling -> Linjett cup -> Om Linjett cup.