Frykisregattan 2018 vår

  • 20 jun 2018
  • Kappsegling

I lördags (16 juni) seglades Frykisregattan i varierande vindar och vackert väder. Fyra linjetter deltog och placerade sig bland de fem främsta.

Vinnare var Linjett 35:an Leanne II, med skepparen (tillika Linjettförbundets sekreterare) Elisabeth ”Fia” Lindgren tillsammans med Torbjörn Hjorter.

Fia som segrare, foto Garnet Schindler

Fjolårsvinnaren, den ostoppbara Lennart Pilfalk på sin 34:a Alva fick nöja sig med tredjeplatsen, tätt följd av 32:an Hellevi, med Thomas Berglund.

På femteplats kom 33:an Anemona med Garnet Schindler som kapten och Rainer Schramm som gast.

Starten gick som vanligt utanför Grinda, i mycket svaga västliga vindar, som ibland var nästa obefintliga. Banan började i nordostligt rikting och gick norr om Träskö-Storö för att sedan vända ned på Möja västerfjärd där vinden vred till syd och ökade till runt fem. Södermöja rundades, där Anemona var nära en grundstötning, och sedan blev det undanvindssegling upp genom Möja sundet till målgång vid Oxkobb.

Därefter hölls prisutdelning i Österviken på Lökaö med trevligt firande som pågick sent på natten. Rosättra hade skänkt flera priser till prisbordet.

Samtidigt som Frykisregattan gick i år Kolfiberrodret. Utan den hade det säkert varit fler Linjetter som deltog. Vi hoppas dock på att fler hänger med på denna trevliga kappsegling i höst (18 augusti) och nästa år. 

På Kolfiberrodret, med 126 anmälda, deltog tre Linjetter som placerade sig enligt följande;

33:e plats, Felicia L32 - Lars Lindbäck, Anders Torrberg 
58:e plats, Serenity L33 - Jan Komorowski, Göran Antila
77:e plats, Alina L37 – Martin Björklund, Thomas Bindzau

Staffan Hugemark, fritt efter intervju med deltagare Rainer Schramm och Lennart Pilfalk