Tillfartskappseglingen 2024

Tillfartsseglingen till Rosättra fredag 9 augusti 2024

Linjettförbundet och Linjettseglarna anordnar som vanligt en kappsegling till Rosättra inför Linjettmästerskapet.  Denna kappsegling ingår i Linjett Cup, och är en ca 25 M lång bana, med start nära Finnhamn, och mål utanför Kapellskär.

Segling enligt SRS, med eget mätbrev eller efter SRS-tabellen, men man får extra rabatt om man inte seglar med genua (1% på mätetal som inkluderar genua).  Man väljer om man vill segla med eller utan undanvindssegel (som undanvindssegel räknas Spinnaker, Gennaker och Code). Segelsättning kan väljas fram till start.

Seglar man ensam eller två ombord får man använda shorthanded SRS. Seglar man shorthanded får man använda autopilot.  Barn under 13 år behöver inte räknas som besättning.

Första start klockan 11.00.

Starterna sker modellvis, först L30 utan undanvindssegel, sedan L30 med undanvindssegel, osv.  (se nedan för starttider).

Ingen startavgift.

Målgångstid, närmaste båt före och efter noteras av deltagarna själva och meddelas tillsammans med vald segelsättning och shorthanded eller inte med SMS till Sailingmaster Martin Björklund (0709-180125) snarast efter målgång.

Eventuella protester hanteras 15 min efter sista båts målgång. Vi följer kappseglingsreglerna (KSR).

Prisutdelning under kvällen på bryggan på Rosättra där Linjettförbundet bjuder på bubbel och Linjett Yachts passar på att informera om varvet och framtiden.

Kontakta tävlingsledningen vid frågor, även under racet.

Martin Björklund, Sailingmaster Linjettförbundet, 0709-180125

Robert Sagulin, Ordf Linjettseglarna, 070-6716699

Anmälan

Skicka ett mail med båtnamn, modell, namn och telefonnummer till sailingmaster@linjett.org senast söndag 4/8 för att komma med i startlistan som publiceras här på webben.

Efteranmälan går bra fram till start.

Bana

Vi återkommer om bana.  Eventuellt tar vi fram två alternativa banor, och väljer utifrån vindprognos.